MIRJAM VAN DUIN

Oprichter - DOCENT MODERN & VOLWASSENDANS 

Mirjam van Duin gaf al op jonge leeftijd uiting aan haar passie voor dansen. Na vele jaren te hebben gedanst in groepen in de omgeving van Amersfoort, is ze op haar 16e jaar naar Friesland verhuisd om de opleiding ‘Artiest Dans’ in Leeuwarden te gaan volgen.

Nadat ze is afgestudeerd is ze betrokken bij verschillende projecten en heeft samen met Wendy de dansschool The Factory opgericht. Naast het runnen van de dansschool werkt ze als zzp-er in de culturele sector. Ze werkt onder meer als choreograaf, regie-assistente en projectleider voor verschillende culturele producties.

Daarnaast is Mirjam dansdocent in het (lager en hoger) onderwijs, produceert ze dansvoorstellingen en treed op als uitvoerend danseres. Een greep uit de voorstellingen waar ze betrokken bij is geweest, Elke Sines, Somnium, Eindhoven Light festival, Oerol (Harlingen) en vele andere projecten.

WENDY VAN KEMPEN-WESTRA
Oprichter - docent urban & wedstrijdteams

Wendy van Kempen-Westra heeft ruim 18 jaar ervaring in het lesgeven aan verschillende doelgroepen op het gebied van dans. Op jonge leeftijd is ze begonnen met dansen en vindt het heerlijk om de passie voor dans over te dragen aan anderen.

Daarnaast is dans altijd de rode draad geweest tijdens haar opleiding CMV (Culturele Maatschappelijke Vorming) gevolgd op de NHL. Wendy heeft veel prijzen op haar naam staan; ze heeft verschillende leeftijdsgroepen getraind om deel te nemen aan het NNKS, NK en EK.

Dus nationaal en internationaal treedt ze met de groepen op op verschillende podia. Ze werkt daarbij prestatiegericht en aan de uitstraling van de dansers. Van jong tot oud probeert ze mensen te inspireren met haar passie. Ze haalt vooral energie uit het doelgericht bezig zijn met ontwikkeling.

Froukje Zijlstra
docent Kleuterdans, Feminine & Modern

Froukje Zijlstra is op haar 14e gestart met haar grote passie: dans. Voornamelijk in de stijl Contemporary. Ze is destijds begonnen bij danstheater VAYU en hier danst ze nog steeds. Op haar 16e heeft ze meegedaan aan het Holland Dance Festival en heeft toen voor het dansgezelschap Scapino ballet mogen dansen o.l.v. Ed Wubbe, Bonnie Doets en Yannick Pepijn.

In 2018 begon ze met de Artiest Dansopleiding te Leeuwarden. Deze heeft ze in 2020 afgerond en geeft inmiddels al 5 jaar dansles in verschillende dansstijlen. Na haar afstuderen werkt ze als dansdocent en doet ze mee aan verschillende projecten.

Douwe van der wal

docent urban

Douwe van der Wal is al van jongs af aan bezig met dans. In 2014 is hij afgestudeerd aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts als uitvoerend artiest en dans docent.  Tegenwoordig is hij werkzaam als danser, dans docent en choreograaf bij basisscholen, middelbare scholen, dansprojecten en dansscholen. Douwe geeft les in verschillende stijlen en doelgroepen.

In zijn dansles staat plezier en respect voorop. Dans moet toegankelijk zijn voor iedereen. Dans maak je met de dansers en samen kan je hele mooie dingen creëren.

justin chondo

docent AFRODANCE

Justin Chondo  woont in Sneek en is al sinds 2019 een enthousiast lid van de dansgroep Afrow Nation. Dansen is zijn passie, en hij deelt graag zijn kennis met anderen. De Afro-dansstijl brengt veel blijdschap met zich mee, en Justin vindt het belangrijk deze vreugde over te brengen aan de dansers in zijn les. 

Qyra de vries

docent ballet

Qyra de Vries wist toen ze 3 jaar oud was al dat ze ballet juf wou worden. Ze danste tot haar 13e in de stijl klassiek ballet bij o.a Wanda  Kuiper. Haar passie voor dans groeide en ze begon zich te ontwikkelen als allround danseres. Ze werd aangenomen voor de vooropleiding van Lucia Marthas Institute for Performing Arts waar ze in aanraking kwam met veel verschillende dansstijlen. Ook danste ze bij de semi-professionele dansgezelschap Dance Explosion.

Ze studeerde aan de opleiding Artiest Dans in Leeuwarden waar ze in 2017 haar diploma behaalde. Tijdens haar studie begon ze met haar grootste passie: lesgeven. Qyra geeft met veel plezier les in onder meer moderne dans en klassiek ballet bij de Jeugd Dansopleiding Fryslân, Dance Centre Faya en bij The Factory.

Jenny Nijkamp
docent danstheater

Jenny Nijkamp heeft al veel producties en speciale projecten op haar naam staan. Van het maken van parades tot choreografieën voor speciale doelgroepen zoals kinderen, ouderen, mannen, voetbaljongens en mensen met een beperking. Daarnaast geeft Jenny al jaren les aan volwassenen. Als het
even kan is er elk jaar een voorstelling.

Het meest belangrijk in haar lessen is het ontwikkelen van een eigen bewegingstaal. De zeggingskracht van de dans zelf. Elk lichaam heeft tenslotte een eigen geschiedenis en vertelt een eigen verhaal.

Vero chondo

docent afrodance

Vero Chondo woont in Sneek en danst al ongeveer 3 jaar bij de dansgroep Afrow Nation. Ze vindt het geweldig om haar cultuur met anderen te delen, wil laten zien dat Afrika rijk is aan cultuur, muzikaliteit en dans.

Nieuwsgierig naar Afrodance? Kom langs voor een proefles!