MIRJAM VAN DUIN

Oprichter - DOCENT MODERN & VOLWASSENDANS 

Mirjam van Duin gaf al op jonge leeftijd uiting aan haar passie voor dansen. Na vele jaren te hebben gedanst in groepen in de omgeving van Amersfoort, is ze op haar 16e jaar naar Friesland verhuisd om de opleiding ‘Artiest Dans’ in Leeuwarden te gaan volgen.

Nadat ze is afgestudeerd is ze betrokken bij verschillende projecten en heeft samen met Wendy de dansschool The Factory opgericht. Naast het runnen van de dansschool werkt ze als zzp-er in de culturele sector. Ze werkt onder meer als choreograaf, regie-assistente en projectleider voor verschillende culturele producties.

Daarnaast is Mirjam dansdocent in het (lager en hoger) onderwijs, produceert ze dansvoorstellingen en treed op als uitvoerend danseres. Een greep uit de voorstellingen waar ze betrokken bij is geweest, Elke Sines, Somnium, Eindhoven Light festival, Oerol (Harlingen) en vele andere projecten.

WENDY VAN KEMPEN-WESTRA
Oprichter - docent urban & wedstrijdteams

Wendy van Kempen-Westra heeft ruim 18 jaar ervaring in het lesgeven aan verschillende doelgroepen op het gebied van dans. Op jonge leeftijd is ze begonnen met dansen en vindt het heerlijk om de passie voor dans over te dragen aan anderen.

Daarnaast is dans altijd de rode draad geweest tijdens haar opleiding CMV (Culturele Maatschappelijke Vorming) gevolgd op de NHL. Wendy heeft veel prijzen op haar naam staan; ze heeft verschillende leeftijdsgroepen getraind om deel te nemen aan het NNKS, NK en EK.

Dus nationaal en internationaal treedt ze met de groepen op op verschillende podia. Ze werkt daarbij prestatiegericht en aan de uitstraling van de dansers. Van jong tot oud probeert ze mensen te inspireren met haar passie. Ze haalt vooral energie uit het doelgericht bezig zijn met ontwikkeling.

YAsmijn Gijzenij

docent Peuter- en kleuterdans & modern 

 Yasmijn Gijzenij danst van jongs af aan verschillende dansstijlen. Vanaf haar 16e gaf ze al dansles. Zij studeerde af in Sport en Bewegen en heeft de opleiding Artiest Dans in Leeuwarden afgerond. Na haar opleiding is zij gestart als freelance dansdocent. Zij werkt o.a. voor verenigingen, cultuurorganisaties, stichtingen en basisscholen. Ook heeft ze verschillende projecten gedaan: D’experience (D’Drive), Frijtinker (IJlst), Dance Battle Leeuwarden en de Friese Dansdagen. Deze projecten waren mede door haar inbreng een succes.

De samenwerking met The Factory is een volgende, logische stap in de ontwikkeling van dansonderwijs door Yasmijn. Ze neemt de peuters en kleuters mee in een dansverhaal, waarbij de belevingswereld en de fantasie van het kind leidend zijn. Kinderen worden zich bewust van hun bewegingsmogelijkheden, hun talent om samen te werken en hun muzikaliteit.

froukje zijlstra

docent kleuterdans & dansmix

Froukje Zijlstra is op haar 14e gestart met haar grote passie: dans. Voornamelijk in de stijl Contemporary. Ze is destijds begonnen bij danstheater VAYU en hier danst ze nog steeds. Op haar 16e heeft ze meegedaan aan het Holland Dance Festival en heeft toen voor het dansgezelschap Scapino ballet mogen dansen o.l.v. Ed Wubbe, Bonnie Doets en Yannick Pepijn.

In 2018 begon ze met de Artiest Dansopleiding te Leeuwarden. Deze heeft ze in 2020 afgerond en geeft inmiddels al 5 jaar dansles in verschillende dansstijlen. Na haar afstuderen werkt ze als dansdocent en doet ze mee aan verschillende projecten.

Jarno Spijker

docent urban

Jarno Spijker is al op jonge leeftijd begonnen met dans. Hij was 9 toen zijn vriendjes hem mee vroegen naar Breakdance. Twee jaar later startte hij met Hip-hop, wat uitgroeide tot een grote passie voor dans. Na zijn middelbare school wist hij dat hij van zijn passie zijn beroep wilde maken.

Hij begon aan de Artiest Dans Opleiding en deed ervaring op in allerlei dansstijlen. Na het afronding van zijn studie is hij nu werkzaam als dansdocent. Hij werkt o.a. bij Jeugd Dansopleiding Fryslân en geeft les bij verschillende dansscholen. Daarnaast danst hij bij dansgezelschap Dance Explosion in Sneek. 

ayesha guptar

DOCENT Wedstrijdteam & FEMININE

Ayesha Guptar is als klein meisje begonnen met de dansstijl Jazzballet. Ze was 8 jaar toen ze begon met  Streetdance/hiphop bij Studio FD. Door de jaren heen heeft ze met veel plezier deelgenomen aan dansworkshops, optredens en wedstrijden. Door deze leerzame jaren bij UrbanRaw heeft ze haar eigen dansstijl ontwikkelt.

Ayesha geeft Urban-Feminine bij The Factory, een energieke mix van Hiphop, Afro en Feminine stijlen. Naast passie voor dans heeft Ayesha een passie ontwikkeld voor evenementen organiseren. Door deze passie verder te ontwikkelen, volgt zij  de opleiding Leisure & Events Management aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden.